Gradbene sanacije obsegajo približno tretjino gradbenega posla. So izjemno pomemben del gradbeništva, zato smo se v podjetju specializirali za najrazličnejše sanacije objektov.

Za vas izvajamo naslednje gradbene sanacije:

 • Sanacija posedanja objekta
 • Sanacija vlage

Vlaga v zidu je problem, ki zahteva ustrezen pristop za rešitev te nadloge. Življenje v vlažnem prostoru je namreč neprijetno, nezdravo, poleg tega pa prihaja še do mehanskih poškodb zidov (oplesk se lušči, na površino ometa »cvetijo« soli in omet na koncu odpade…). 

Za uspešno sanacijo vlage je potrebno najti in odstraniti vzroke za nastanek vlage. Vzroki za nastanek vlage so lahko:

 • kapilarni dvig vlage prek neizoliranih temeljev
 • nepravilna konfiguracija terena ob objektu, zato zid zamaka, največkrat tudi ni narejena drenaže 
 • zamakanje zidu zaradi poškodb na strehi, napake v hišnih inštalacijah, nepravilno odvajanje vode od objekta: žlebovi, peskolovi… 

Postopki za odstranitev večine vzrokov navlaževanja so v glavnem znani, za kapilarni dvig vlage preko neizoliranih temeljev pa so postopki bolj zapleteni.

Najučinkovitejši postopek je prav gotovo rezanje oz. prebijanje zidov in vstavljanje nove hidroizolacije, vendar ta postopek velikokrat odpade zaradi različnih vzrokov. V tem primeru pride v poštev kemijski postopek, kar pomeni prepojitev zidu na določeni višini z vodno raztopino silikonov.

Ta način nam na opečnem zidu ne predstavlja težav, pri kamnitem pa raztopina steče v praznine v zidu. Kamniti zid je potrebno injektirati s cementno injekcijsko maso s hidrofornim dodatkom. Z njo zid mehansko utrdimo, obenem pa ga prepletemo z veliko hidrofobnimi plastmi, ki preprečujejo kapilarni dvig vode po zidu.

 


 

Poglejte še izsuševanje prostorov

Izsuševanje prostorov omogoča hitrejšo vgraditev zaključnih talnih oblog in s tem bistveno skrajša postopek gradnje do vselitve v novozgrajeni objekt. Prav tako je izsuševanje prostorov nepogrešljiv proces v objektih, ki so jih prizadele poplave ali druge vrste izlitja vode.

Problem previsoke zračne vlage, vlage v estrihih (tlakih) in vlage v stenah (ometih) rešujemo s kondenzacijskimi stroji, ki z majhno porabo energije omogočajo hitro izparevanje vlage.

Kondenzacijsko izsuševanje je v primerjavi z naravnim sušenjem veliko hitrejše (naravno sušenje estrihov traja približno 3 mesece, s pomočjo kondenzacijskih izsuševalcev pa proces izsuševanja traja 15-30 dni).

Izsuševalec postavimo v prostor, kjer je bila izmerjena previsoka kapaciteta vlage, ta iz prostora preko filtra vsesava vlažen zrak, ki se kondenzira v vodo, voda pa se nabira v posodi ali odteka direktno v odtok prek nameščene cevi. Osušen zrak se vrača v prostor, tako da v prostoru ni toplotnih izgub.

Po končanem procesu ponovno opravimo meritev vlažnosti. Z delom nadaljujemo šele ko indikator pokaže primerno vlažnost estrihov.

 

V podjetju izvajamo:

 • Sanacija starih, na pol porušenih kamnitih zidov 
 • Sanacija modernih tlakov 
 • Sanacija vkopanih vlažnih stavb 
 • Sanacija starih zidanih ali kombiniranih ograj 
 • Sanacija starih tipov fasad 
 • Sanacija novejših razpokanih fasad 
 • Sanacija notranjih in zunanjih ometov

Izberi PRAVO, izberi ANRO

Share